بانکها عامل اصلی ریزش بورس هستند
همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه با اشاره به اینکه بورس در این مدت قربانی سیاستهای غلط نرخ بهره و سیاستهای بانک مرکزی شده است، گفت: با نرخ بهره ۱۸ تا ۲۱ درصدی کنونی هیچ فعالیت اقتصادی توجیه پذیر نیست و این روند مانند یک شیر، جریان نقدینگی را به روی بخشهای تولید و سرمایهگذاری قطع کرده است.
دارابی همچنین بیان کرد: با نرخ بهره ۱۸ تا ۲۱ درصدی بانک، بیشتر سرمایهگذاران ترجیح میدهند پول خود را به جای سرمایهگذاری در تولید به بانک بسپارند و بدون دردسر بهره آن را دریافت کنند که با اضافه شدن این میزان نقدینگی به اقتصاد کشور از الان باید در خصوص تأثیرات ویرانگر آن از جمله گرانی در آینده هشدار داد.
وی گفت: یک تولید کننده در اقتصاد ایران به زحمت میتواند سالانه بین هشت تا ۱۲ درصد از سرمایهگذاری خود سود دریافت کند بنابراین وقتی سود بانکی ۱۸ تا ۲۱ درصد باشد سرمایهگذاری در تولید توجیه ندارد و سرمایهگذار سرمایه خود را به بانک میسپارد که این وضعیت را در کمبود تولید و در نتیجه گرانی ماههای گذشته شاهد بودیم اما در ماههای آینده علاوه بر گرانی ناشی از کمبود تولید یک موج گرانی به دلیل ورود ماهیانه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی متعلق به سود سپردههای بانکی را هم شاهد خواهیم بود.
دارابی گفت: ما اکنون در فاز کمبود کالا هستیم و با این روند در ماههای آینده مازاد پول هم به آن اضافه خواهد شد. امیدواریم قبل از اینکه مازاد پول به نقدینگی اضافه شود این جریان متوقف و نرخ بهره کاهش یابد.
بورس مثل ققنوس از خاکستر بلند میشود
دارابی در خصوص تأثیر بازگشت ایران و آمریکا به برنامه جامع اقدام مشترک و احیای برجام بر اقتصاد و اینکه آیا این اتفاق میتواند جلوی موج گرانی را گرفته و به تثبیت شرایط منجر شود هم گفت: به نظر من تحریمهایی که قرار است با برجام رفع و منابعی که قرار است به کشور بازگردد پنج درصد مشکلات ما را حل کند و امروز بیشتر از برجام به وجود عقلانیت در سیاستهای اقتصادی نیاز داریم که امیدواریم در دولت بعد به وجود بیاید.
وی در خصوص مشکلاتی که طی چند ماه اخیر گریبانگیر بورس شده گفت: بازار بورس همیشه مثل ققنوس از خاکستر بلند شده و رشد کرده است. دورههای صعود، نزول و رکود در بورس دائمی نیست و شاخص بعد از هر بار صعود، افت کرده به ثبات رسیده و دوباره رشد کرده است. بنابراین به سهامداران توصیه میشود صبوری کنند و انتظار داشته باشند بعد از انتخابات سیاستهای عقلانی به اقتصاد باز گردد.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂