صعود یکپارچه بورس های جهانی در روز انتخابات آمریکا
تمامی شاخص های مهم بورسی جهان با برگزاری انتخابات آمریکا صعودی شدند.
چشم معامله گران در سراسر جهان به اعلام برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دوخته شده است. انتخاباتی که نتایج نظرسنجی ها نشان می دهند یکی از نفس گیرترین انتخابات معاصر این کشور است و با توجه به دیدگاه کاملا متفاوت دو نامزد اصلی، پیامدهای مختلفی مانند صعود بورس و تأثیرات دیگری را برای اقتصاد جهان خواهد داشت.
م جو بایدن و هم دونالد ترامپ در سخنانی از پیشتازی خود در رقابت ها خبر داده اند اما با توجه به رقابت شانه شانه دو نامزد و تعداد بالای آرای پستی در این دوره که شمارش آن ها طولانی خواهد بود انتظار می رود پیروز نهایی بلافاصله پس از پایان انتخابات مشخص نشود.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پس از طی یک دوره نسبتا طولانی یک ساله به مرحله نهایی می رسد و جو بایدن به عنوان پیروز انتخابات درون حزبی دموکرات ها و دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه به مصاف هم رفتند.
طبق قانون، فرد پیروز باید حداقل ۲۷۰ رای الکترال را به دست آورد و در صورت مشخص نشدن برنده به دلیل اختلاف کم آرا، دادگاه عالی تصمیم خواهد گرفت تا سرنوشت انتخابات چه شود. ترامپ در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز پیش بینی کرده است بتواند با کسب ۳۰۶ رای الکترال برای دومین بار به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شود اما در عین حال تاکید کرده است قصد اعلام پیروزی زودهنگام را ندارد.
-
آمارهای بیکاری
آمارهای بیکاری از بزرگ ترین اقتصادهای جهان کماکان نگران کننده است: تا پایان ماه سپتامبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگترین اقتصاد اروپا به ۴.۵ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل ۰.۱ درصد افزایش یافته است تا بدین ترتیب بالاترین نرخ بیکاری آلمان از دسامبر ۲۰۱۵ تاکنون به ثبت برسد.
طی این مدت شمار افراد بیکار آلمانی با ۰.۵ درصد افزایش نسبت به ماه قبل یک دو میلیون و هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در آلمان در ماه سپتامبر با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۴۲ میلیون و ۱۴ هزار نفر رسیده است. در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، شمار بیکاران آلمانی ۱.۴ درصد بیشتر و شمار افراد شاغل ۱.۵ درصد کمتر شده است.
برای ششمین بار در طول سال جاری نرخ بیکاری در سومین اقتصاد بزرگ جهان افزایشی شده است؛ به گونه ای که طبق اعلام وزارت ارتباطات و امور داخلی، نرخ بیکاری در ژاپن تا پایان ماه سپتامبر بدون تغییر نسبت به ماه قبل به سه درصد رسیده است. با در نظر گرفتن فاکتورهای فصلی شمار بیکاران ژاپنی در حال حاضر حدود دو میلیون و چهار هزار نفر برآورد می شود که ۱۰۷ هزار نفر بیشتر از شمار بیکاران ثبت شده در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ بوده است.
-
کاهش متوالی میزان درآمدهای دولت آمریکا
پس از چهار کاهش متوالی میزان درآمدهای دولت آمریکا افزایش پیدا کرده است که این مساله می تواند باعث افزایش توان دولت در حوزه مخارج و تقویت رشد اقتصادی در ماه های پایانی سال شود. با این حال انتظار می رود اقتصاد آمریکا امسال رشد منفی را تجربه کند و بدترین عملکرد خود را طی یک دهه اخیر تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا به ثبت برساند. طبق اعلام سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان درآمدهای مالیاتی دولت این کشور تا پایان ماه اکتبر به سه تریلیون و ۴۱۸ میلیارد و ۵۴۴ میلیون دلار رسیده است. حجم تولید ناخالص داخلی آمریکا در بازه ۱۲ ماهه منتهی به اکتبر به ۱۹ تریلیون و ۷۸۰ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار رسیده که بدین ترتیب، آمریکا جایگاه خود را به عنوان بزرگ ترین اقتصاد جهان حفظ کرده است.
فعالیت های تجاری و اقتصادی در سراسر دنیا تحت تاثیر کرونا قرار گرفته اند تا جایی که گزارش دفتر توسعه و تجارت سازمان ملل از کاهش ۴۹ درصدی حجم سرمایه گذاری خارجی در اروپا و آمریکا طی شش ماه نخست امسال خبر داده است. بیشترین کاهش در جذب سرمایه گذاری خارجی مربوط به کشورهای در حال توسعه بوده که طی بازه زمانی فوق در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حجم این سرمایه گذاری ها ۷۵ درصد ریزش کرده است.
-
قدرتمندتر شدن کرونا
همزمان با افزایش سرما نگرانی ها از قدرتمندتر شدن کرونا شدت گرفته است و رشد نسبی قربانیان و افزایش محسوس مبتلایان بیانگر این موضوع است که جهان تا مدتی نامعلوم درگیر این ویروس مرگبار خواهد بود. سرعت شیوع در برخی از مناطق به حدی بالا بوده که مقامات مجبور به اعمال مجدد قرنطینه ها شده اند که این مساله به معنای کمتر شدن امیدها برای احیای سریع رشد اقتصادی خواهد بود. انتظار می رود اقتصاد جهان امسال را با ثبت رشد منفی قابل ملاحظه ای برساند که حتی از عملکرد دوران موسوم به رکود بزرگ در سال ۲۰۰۸ نیز بدتر خواهد بود.
تاکنون بیش از ۴۷ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۳۵۶ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۲۱۸ هزار و ۳۴۳ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۳۷ هزار و ۹۷۲ نفر، برزیل با ۱۶۰ هزار و ۴۹۶ نفر، هند با ۱۲۳ هزار و ۶۵۰ نفر، مکزیک با ۹۲ هزار و ۱۰۰ نفر و انگلیس با ۴۷ هزار و ۲۵۰ نفر بوده است.
-
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۰۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۴۸۰.۰۳ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۷۸ درصد صعود تا سطح ۳۳۶۹.۰۲ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۸۵ درصد صعود در سطح ۱۱ هزار و ۱۶۰.۵۷ واحدی بسته شد.
-
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۲.۳۳ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۵۷۸۶.۷۷ واحد بسته شد. شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۲.۵۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۸۸.۹۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با افزایش ۲.۴۴ درصدی در سطح ۴۸۰۵.۶۱ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۲.۵۲ درصد بالا رفت و به ۶۷۵۱.۶۰ واحد رسید.
-
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با صعود ۱.۳۹ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۲۹۵.۴۸ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۱.۹۶ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۹۳۹.۷۳ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای کامپوزیت” صعود ۱.۲ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۷۷.۵۶ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۱.۹۳ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۰۶۶.۳۶ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)
-
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها صعودی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۲.۳۱ درصد افزایش به ۳۷.۶۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۳.۰۳ درصدی به ازای ۴۰.۱۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.
-
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با صعود ۱.۱۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۰۹.۱۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۱.۲۵ درصدی به ازای ۲۴.۳۳ دلار مبادله شد.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂