صادرکنندگان نفت ارزانتر حساب میکنند
در پی شیوع ویروس کرونا که تقاضا برای نفت را محدود کرده و نرخ فعالیت پالایشگاههای آسیایی را کاهش داده است، رقابت داغی میان صادرکنندگان برای داشتن سهمی از این بازار مهم شکل گرفته است.
به گزارش ایسنا، صادرکنندگان نفت خام اکنون قیمت برخی از گریدهای نفتی را کاهش دادهاند و آن طور که مدیران بازرگانی و مقامات پالایشگاهی به “اس اند پی گلوبال پلاتس” اظهار کردهاند، اختلاف قیمت در برخی از موارد به چندین دلار در هر بشکه برای بارگیری نفت در آوریل در مقایسه با برنامه بارگیری مارس میرسد.
هزاران پرواز از مبدا و به مقصد چین لغو شده و سفر در برخی از مناطق این کشور هم محدود شده است. در نتیجه این محدودیتها و تولید صنعتی کمتر، تقاضا برای سوخت از سوی این کشور روند کاهشی پیدا کرده است. با ضعیف شدن تقاضای چین برای سوخت، پالایشگاهها به فکر چاره افتاده و ناچار شدهاند نرخ پالایش نفت خام را کاهش دهند.
شرکت سینوپک که بزرگترین پالایشگر آسیایی است، نرخ تولیدش در ماه میلادی جاری را ۶۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد که معادل ۱۲ درصد کاهش میانگین تولید پنج میلیون بشکه در روز این شرکت در سال ۲۰۱۹ است.
پتروچاینا که دومین پالایشگر بزرگ چین است، نرخ فعالیت پالایشگاهی را ۳۲۰ هزار بشکه در روز کاهش داده است و از عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت درباره امکان به تاخیر افتادن بارگیری برخی از محمولههای نفتی یا کاهش حجم خرید جویا شده است. حجم کاهش فعالیت پتروچاینا معادل ۱۰ درصد از ۳.۳۲ میلیون بشکه در روز تولید سوخت توسط این شرکت است.
پالایشگاههای مستقل در چین هم نرخ پالایش نفت را کاهش دادهاند و بسیاری از آنها در کمتر از نصف ظرفیتشان فعالیت میکنند. این پالایشگاهها در وضعیتی قرار گرفتهاند که برخلاف پالایشگاههای دولتی قادر به صادرات سوخت نیستند. گفته میشود این پالایشگاهها ظرفیت پالایش خود را مجموعا ۷۹۵ هزار بشکه در روز کاهش دادند.
شرکت HIS Markit پیش بینی کرده که نرخ فعالیت پالایشگاهی چین در فوریه ۱.۷ میلیون بشکه در روز افت خواهد کرد در حالی که پیش از این افزایش ظرفیت پالایش به میزان ۷۶۰ هزار بشکه در روز پیش بینی شده بود.
اما این مشکل محدود به چین نبوده و پالایشگاههای ژاپنی هم نرخ فعالیتشان را بین سه تا چهار درصد نسبت به آخرین هفته ژانویه کاهش دادهاند.
این پالایشگاهها فعالیتشان را محدود کرده و طبیعتا نیازشان به خرید نفت خام کاهش پیدا کرده است و صادرکنندگانی مانند برزیل، روسیه و آنگولا ناچار هستند در روند عرضه تغییراتی دهند زیرا پالایشگاههای آسیایی نفت کمتری خریداری میکنند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، نفت لولای برزیل اکنون سه دلار گرانتر از نفت معامله برای تحویل در آوریل معامله میشود در حالی که هفته گذشته چهار دلار گرانتر بود و معاملاتش برای تحویل در مارس هشت دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه گرانتر بود.
طبق اعلام کمیسیون ملی بهداشت چین، شمار تلفات شیوع ویروس کرونا در چین تا روز یکشنبه به ۱۷۷۰ نفر رسید که ۱۰۵ نفر بالاتر از روز پیش از آن بود و بیش از دهها هزار نفر به این ویروس مبتلا شدهاند.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂