بهشت نفتی جدید برای روسیه
شرکتهای نفتی روسیه که به دلیل مشارکت روسیه در پیمان کاهش تولید اوپک پلاس، برای دنبال کردن اهداف داخلی تحت فشار قرار گرفتند، به منطقهای چشم دوختهاند که آن چنان که باید تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است.
به گزارش ایسنا، زمانی که نشست روسیه-آفریقا در اکتبر ۲۰۱۹ برگزار شد، بسیاری از ناظران صنعت بر این باور بودند که اکثر پروژههای مورد بحث تا حدودی به دلیل چشم اندازهای اقتصادی مختلفی که دارند، از مرحله سرمایهگذاری مستقیم خارجی فراتر نخواهد رفت. علاوه بر صادرات گندم، فناوریهای هستهای، تسلیحات مرسوم و معدنکاری سنگهای معدنی، نفت هم در این برنامه به چشم میخورد. شرکتهای نفت روسی با گذشت سه سال از توافق کاهش تولید اوپک و تثبیت قیمتهای نفت در حدود ۶۰ دلار در هر بشکه، نقدینگی کافی برای سرمایهگذاری دارند اما در خصوص پروژههای داخلی، با ابهام مواجه هستند زیرا هیچ کدام از آنها نمیخواهند پروژه آنها مشمول مازاد ظرفیت تولید قرار بگیرد.
از سوی دیگر تحریمهای بینالمللی و پیامدهای آنها، روسیه را وادار کرده است فراتر از مقصدهای سرمایهگذاری معمول خود نگاه کند و در نتیجه این کشور از سال ۲۰۱۴ هیچ سرمایهگذاری در اروپا نداشته است. شرکت گازپروم اکنون یک سرمایه گذار ناخوشایند در اروپا بوده و حتی شرکت خصوصی لوک اویل هم به دنبال فروش داراییهای پایین دستی خود و کاهش حضورش در بخش کسب و کار خرد در اروپا است. سرمایهگذاری در آمریکا یا کانادا هم به دلایل کاملا سیاسی خارج از بحث است. در حالی که شرکتهای ملی نفت خاورمیانه رشد یافته و به رقیبان تبدیل شدهاند که به دنبال فرصتهای جدید سرمایهگذاری در مناطق دیگر هستند. به دلیل همه این عوامل، آفریقا به منطقه مناسبی برای سرمایهگذاری روسیه تبدیل شده است.
وزارت انرژی روسیه ارتباط بین منافع جدید روسیه در آفریقا و محدودیتهای عرضه اوپک پلاس را مکررا منکر شده و اعلام کرده است که پروژههای جدید معمولا پیش از این که به مرحله اجرایی برسند پنج تا هفت سال زمان میبرند و این فاصله زمانی میان مسائل کنونی و تولید آتی، زیادتر از آن است که روی هر گونه پیش بینی تاثیر داشته باشد. با این حال هیچ کس نمیداند توافق کاهش تولید اوپک پلاس چگونه متوقف خواهد شد و ممکن است امسال باشد یا هر سالی در دهه جاری اجرای این پیمان سرانجام متوقف شود. شرکتهای نفتی باید برای آینده آماده باشند و نمیتوانند بر اساس تصمیمی برای افزایش تولید به سطح معمول تصمیم بگیرند. با توجه به این که اکثر غولهای نفتی آمریکایی روی صنعت داخلی نفت شیل و توسعه ذخایر آبهای عمیق متمرکز شدهاند، روسیه خواهان داشتن نقش جدیدی برای خود در غرب آفریقا است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، جمهوری دموکراتیک کنگو یکی از مناطق کلیدی برای سرمایهگذاری روسیه در آفریقا است. با این حال جمهوری دموکراتیک کنگو نخستین کشور آفریقایی نیست که شاهد سرمایهگذاری روسیه است. پیش از این شرکت روسنفت در پروژههای تولید گاز در مصر و موزامبیک سهامی خریداری کرده است و لوک اویل نیز در غنا فعالیت داشت. با این حال جمهوری دموکراتیک کنگو نخستین کشور آفریقایی است که در آنجا شرکتهای روسیه زیر بار تعهدات پیچیدهای شامل راهکارهای مرتبط با زیرساخت میروند.
منبع: ایسنا
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂