از تولید کریستالیزاتورهای صفحه‌ای تا تبدیل نفت خام سنگین به سبک

رئیس جهاد دانشگاهی تهران بی‌نیازی صنعت فولاد کشور در تأمین کریستالیزاتورهای صفحه‌ای برای ریخته‌گری پیوسته فولاد و تولید فرمون‌های جنسی برای دفع آفات گیاهی را از دستاوردهای جهاد دانشگاهی تهران در قالب دو طرح فناورانه کشوری دانست که در سال ۹۹ به ثمر نشست و در ادامه گفت: طراحی و ساخت دستگاهی جهت تبدیل نفت خام سنگین به نوع سبک از دیگر دستاوردهای پژوهشی مطرح در جهاد دانشگاهی تهران است.

به گزارش ایسنا، مسعود کمبرانی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران و جمال رحیمیان، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با حضور در خبرگزاری آنا از تحریریه این خبرگزاری بازدید کردند.

دکتر مسعود کمبرانی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: این واحد جهاد دانشگاهی توانست تولید کریستالیزاتورهای صفحه‌ای برای ریخته‌گری پیوسته فولاد را با کمک شرکت فولاد مبارکه اصفهان پیش ببرد و تاییدیه عملکرد آن را دریافت کند.

وی افزود: این فناوری با اتکا و اعتماد به توان محققان و دانشمندان ایرانی حاصل شده است و صنعت فولاد ایران را از دغدغه تأمین این قطعات از خارج بی‌نیاز کرده است.

کمبرانی خاطر نشان کرد: هم‌اکنون منتظر جذب سرمایه برای راه‌اندازی خط تولید هستیم.

رئیس جهاد دانشگاهی تهران، طرح مبارزه با آفات گیاهی به روش بیولوژیک(تولید فرمون‌های جنسی) را از دیگر طرح‌های فناورانه جهاد دانشگاهی تهران در سال‌های اخیر برشمرد و افزود: در این طرح بوی حشره ماده برای جذب حشرات نر به‌صورت مصنوعی و سنتتیک تولید و در نقاطی از مزرعه کار گذاشته  می‌شود. در نتیجه حشرات نر را جذب کرده و آن‌ها را به دام می‌ اندازد.

تولید فرمون جنسی برای کرم ساقه‌خوار برنج و کرم خراط در جهاد دانشگاهی تهران

کمبرانی با بیان این‌که بدین ترتیب زنجیره تولید مثل حشرات و آفات از بین می‌رود، خاطرنشان کرد: این فرمون‌ها برای انواع آفات گیاهی تولید می‌شود و جهاد دانشگاهی تهران برای کرم ساقه‌خوار برنج و کرم خراط آن‌را تولید کرده است.

وی با بیان این‌که با تولید این فرمون‌های جنسی از مصرف بی‌رویه سموم کشاورزی جلوگیری می‌شود، گفت: در این راستا ضمن کاهش هزینه کشاورز، از آلودگی محیط زیست هم جلوگیری می‌شود.

دستیابی به فناوری افزایش کیفیت نفت خام دستاورد حوزه مهندسی شیمی جهاد تهران

رئیس جهاد دانشگاهی تهران دستیابی به فناوری افزایش کیفیت نفت خام را از دیگر دستاوردها در حوزه مهندسی شیمی دانست و خاطرنشان کرد: در دنیا انواع نفت خام اعم از سبک، سنگین و نیمه سنگین داریم که میزان آن با شاخص API تعیین می‌شود. با افزایش میزان شاخص API نفت خام سبک‌تر و کیفیت آن افزایش می‌یابد و از آن محصولات ارزشمندتری نظیر بنزین تولید می‌شود.

کمبرانی با اشاره به تولید فراوان نفت سنگین با قیمت جهانی کم در کشور، گفت: در جهاد دانشگاهی تهران دستگاهی طراحی و ساخته شد تا با شکستن مولکول‌های سنگین نفت خام کیفیت آن افزایش می‌یابد و با افزایش API نفت خام سنگین را به نفت خام سبک‌تر تبدیل می‌کند.

وی با بیان این‌که با هر درجه افزایش API به قیمت نفت خام افزوده می‌شود، افزود: به این ترتیب درآمد اضافی که نصیب کشور می‌شود، قابل توجه خواهد بود.

رئیس جهاد دانشگاهی تهران با بیان این‌که مأموریت جهاد دانشگاهی تولید تکنولوژی و سرمایه‌گذاری در این راستاست، ادامه داد: جهاد دانشگاهی تهران طی ۳۰ سال اخیر توانسته حدود ۸ کارخانه را در حوزه مواد شیمیایی و فلزات راه‌اندازی کند که بدین ترتیب زمینه اشتغال برای شماری از افراد فراهم شده است.

ایجاد اشتغال شبکه‌ای از سیاست‌های سازمان جهاد دانشگاهی تهران

کمبرانی با بیان این‌که سیاست جهاد دانشگاهی تهران ایجاد اشتغال شبکه‌ای است، در ادامه با اشاره به مرکز مشاوره روانشناسی «جهت» گفت: بر اساس طرحی در جهاد دانشگاهی تهران مقرر است با به‌کارگیری شمار فراوانی مشاور روانشناسی (حدود ۱۰۰ هزار مشاور) خدمات مشاوره‌ای غیرحضوری برای متقاضیان ارائه شود.

وی با بیان این‌که این افراد اغلب کارشناسان ارشد و دکترای روانشناسی هستند که پس از گذراندن دوره‌های تکمیلی برای ارائه خدمات مشاوره‌ای به کار گرفته می‌شوند، افزود: از دیگر مباحثی که امید می‌رود طی دو سال آینده عملیاتی شود موضوع آبزی‌پروری و پرورش ماهی قزل‌آلا است. در حال حاضر سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن ماهی قزل‌آلا در کشور تولید می‌کنیم که بخش اعظم آن به‌علت استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک، سالم نیستند.

راه‌اندازی کلینیک تخصصی آبزیان برای مزارع پرورش ماهی به‌زودی

رئیس جهاد دانشگاهی تهران تولید دو نوع واکسن برای درمان بیماری‌های باکتریایی آبزیان را از دیگر دستاوردهای جهاد دانشگاهی تهران دانست که هم‌اکنون با مشارکت دو کارخانه در حال تولید است، افزود:  هم‌چنین در حال راه‌اندازی کلینیک تخصصی آبزیان جهت ارائه خدمات مشاوره‌ای برای مزارع پرورش ماهی هستیم که طی یک تا دو سال آینده شمار فراوانی دامپزشک در حوزه آبزی‌پروری به کار گرفته می‌شوند.

کمبرانی با بیان این‌که بدین ترتیب حدود ۶۰۰ دامپزشک به کار گمارده می‌شوند، خاطرنشان کرد: طرح «تولید ماهی سالم» از طرح‌های جهاد دانشگاهی تهران است که هم ملاحظات زیست محیطی و هم تولید گوشت مناسب در مترمکعب استخرها مد نظر است.

وی پیش‌بینی کرد که به موجب اجرای این طرح میزان تولید ماهی قزل‌آلا از سالانه ۲۰۰ هزار تن حدود  ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یابد و در سال ۱۴۰۱ شاهد اخبار خوبی در این زمینه باشیم.

رئیس جهاد دانشگاهی تهران مهم‌ترین موضوع در گام دوم انقلاب را توجه به جوانان و نسل جوان برشمرد و افزود: جهاد دانشگاهی تهران هم با سابقه ۴۰ ساله خود علاوه‌بر بهره‌مندی از تجربه نیروهای خبره همواره می‌کوشد تا از نیروهای جوان نخبه بهره بگیرد تا انگیزه‌ای برای ماندگاری آن‌ها در کشور باشد.

راه‌اندازی آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت فعالیت‌ معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی تهران برای نسل جوان

کمبرانی راه‌اندازی آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت را از فعالیت‌های معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی تهران دانست و گفت: جهاد دانشگاهی تهران یک نهاد انقلابی است که توانسته در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی پروژه‌های زیادی را طی ۴۰ سال فعالیت خود به ثمر بنشاند و به این بلوغ رسیده که بتواند وظایف خود را به درستی به انجام برساند.

وی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی کشور در همه دولت‌ها نهادی غیرسیاسی بوده است، خاطرنشان کرد: این نهاد همواره کوشیده تا بدون توجه به خط فکری دولت‌ها با آن‌ها کار کند و با همه دولت‌ها مشارکت و تعامل خوبی داشته باشد، به‌نحوی که هم‌اکنون ارتباط خوبی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داریم و در صندوق مشترک پروژه‌های مشترکی را تعریف کرده‌ایم.

ارائه پیشنهادی برای ایجاد نهادی مشابه جهاد دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی

رئیس جهاد دانشگاهی تهران با اشاره به پیشنهاد ایجاد نهادی مشابه جهاد دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: جهاد دانشگاهی الگویی مناسب برای ارتباط میان دانشگاه و اساتید با صنعت است.

کمبرانی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی خیلی به دنبال انتشار مقاله نیست، خاطرنشان کرد: برخلاف دانشگاه که اساتید برای ارتقاء رتبه علمی، نیازمند چاپ مقاله هستند، جهاد دانشگاهی درصدد انجام پژوهش‌های کاربردی برای حل مشکل صنعت است.

آغاز فعالیت‌های مجازی با شیوع کرونا در معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران

جمال رحیمیان، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران هم در این بازدید با بیان این‌که در دوران کرونا کوشیدیم که از ظرفیت‌های فضای مجازی استفاده کنیم، افزود: از فروردین سال گذشته فعالیت‌های فرهنگی و مجازی خود را آغاز کردیم، از جمله این برنامه‌ها مجموعه مسابقات کتابخوانی هشت بهشت است که بر این اساس یک دانشجو طی دوره چهار ساله تحصیل خود ۳۲ عنوان کتاب را که با مشاوره گرفتن از اساتید دانشگاه و شورای دانشجویی به دقت انتخاب شده است، مطالعه خواهد کرد.

رمان شاخص عاشورایی کتاب منتخب در مسابقه کتابخوانی هشت بهشت در ایام محرم و صفر

وی مطالعه کتاب را در افزایش آگاهی و دانش فردی و اجتماعی موثر برشمرد و افزود: امسال دومین سال برگزاری مسابقه دانشجویی کتابخوانی هشت بهشت را طی می‌کنیم که همه آزمون مسابقات به‌صورت مجازی برگزار می‌شود که تاکنون از سوی دانشجویان به خوبی استقبال شده است. ۲۶ شهریور ماه مسابقه کتابخوانی نامیرا به قلم «صادق کرمیار» (رمان شاخص عاشورایی) به مناسبت ایام محرم و صفر به صورت مجازی برگزار ‌شد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران تصریح کرد: همه مراحل این مسابقه از ثبت‌نام تا برگزاری آزمون و اعلام اسامی برگزیدگان به‌صورت مجازی و غیرحضوری بود.

برگزاری مسابقه مجازی «به‌وقت حاج قاسم» با بیش از ۱۵ هزار شرکت‌کننده

رحیمیان، برگزاری مسابقه خاطره‌نویسی من با کرونا، برگزاری نشست‌های مجازی علمی فرهنگی با نویسندگان و صاحب‌نظران عرصه فرهنگ، هنر، سینما و تئاتر را از دیگر برنامه‌های معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در ایام کرونا دانست و گفت: برگزاری نقد کتاب با حضور اساتید دانشگاه، مجموعه برنامه‌های گرامیداشت یاد و خاطره سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی از دیگر برنامه‌های این معاونت در دوران همه‌گیری کرونا بود.

وی ادامه داد: در نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی مسابقه‌ای با عنوان «به‌وقت حاج قاسم» با بیش از ۱۵ هزار شرکت‌کننده برگزار شد و از برگزیدگان آن با اهدای جوایز نقدی تقدیر شد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران دفاع ۳ دقیقه‌ای پایان‌نامه را از دیگر برنامه‌های این معاونت در ایام کرونایی دانست که به صورت مجازی و غیر حضوری برگزار شد و افزود: در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری هم برای دانشجویان سراسر کشور مسابقه سیزدهم برگزار شد که در قالب این مسابقه  دانشجویان مطالبات خود را در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و … از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری می‌پرسیدند.

برگزاری یازدهمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران در آذر ماه ۱۴۰۰

رحیمیان، مجموعه مسابقات ادبی عاشورایی ویژه دانشجویان، تهیه و نشر پادکست مناسبتی ویژه اربعین حسینی را از جمله برنامه‌های فرهنگی طراحی شده در ماه محرم‌الحرام و صفر ۱۴۰۰ معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران دانست و گفت: هم‌چنین این معاونت در یازدهمین سال متوالی آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران را در آذر ماه ۱۴۰۰ برگزار می‌کند.

وی با بیان این‌که در اسفند ۹۹ دهمین دوره این آئین برگزار شد، افزود: در این دوره که با مشارکت ۱۰ سازمان، ارگان و وزارتخانه برگزار شد، از ۷۲ دانشجویی که طی یک سال گذشته خدمات خیرخواهانه را با اولویت ارائه خدمات به بیماران کرونایی ارائه کرده بودند، پس از بررسی پرونده آن‌ها در کمیته دانشجویی تقدیر شد.

تقدیر از خانواده ۳۰۰ شهید مدافع سلامت در سراسر کشور در دهمین آئین اعطای تندیس

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران یادآور شد: هم‌چنین با هماهنگی با دیگر واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور، سازمان‌های نظام پزشکی و پرستاری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از خانواده ۳۰۰ شهید مدافع سلامت در سراسر کشور با اعطای لوح تقدیر و تندیس تقدیر شد.

منبع: ایسنا

از تولید کریستالیزاتورهای صفحه‌ای تا تبدیل نفت خام سنگین به سبک