پیش‌بینی رتبه اول ذخائر نفتی برای ایران

پیش‌بینی رتبه اول ذخائر نفتی برای ایران

رییس سیاست‌گذاری ششمین کنگره صنعت حفاری پیش‌بینی کرد: اگر کشفیات جدیدی در لایه‌های ماسه‌ای و هیدرات‌های گازی صورت بگیرد، ممکن است ایران از نظر ذخائر نفتی هم در دنیا در رتبه نخست باشد.

به گزارش ایسنا، رکن‌الدین جوادی امروز در ششمین کنگره صنعت حفاری و سومین کنگره اکتشاف و تولید که امروز در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: به دلیل فشارهای اقتصادی و تحریم‌های تحمیلی، این باور روز به روز بین دست‌اندرکاران بخش خصوصی و دولتی شکل می‌گیرد که می‌توانند روی پای خود بایستند.

وی با اشاره به جایگاه ایران از نظر داشتن ذخایر نفتی به گازی در جهان، اظهار کرد: ایران دارای نخستین ذخیره گاز و ۴.۵ ذخیره نفت در دنیاست. البته این آمار بر اساس توسعه صنعتی میادین در طول ۱۰۰ سال گذشته بوده است. اگر کشفیات جدید در لایه‌های ماسه‌ای برای نفت و گاز و هیدرات‌های گازی را به آن اضافه کنیم، شاید در ذخایر نفتی هم در جایگاه نخست قرار بگیریم.

رئیس سیاست‌گذاری ششمین کنگره صنعت حفاری تاکید کرد: این ذخایر و موقعیت ژئوپلتیکی کشور، این زمینه را ایجاد می‌کند که هرچه می‌توانید برای توسعه سرمایه گذاری کنیم، زیرا افق‌های بلندی پیش‌روی ما قرار دارد.

جوادی با اشاره به تولید نفت در آمریکا، اظهار کرد: تولید نفت شیل در آمریکا به هشت میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که در سال گذشته، این پتانسیل در آمریکا وجود نداشت. ما با این همه ذخایر باید هدف را برای توسعه منابع در نظر بگیریم و فرصت زیادی برای اثبات جایگاه خود نداریم.

رئیس سیاست‌گذاری ششمین کنگره صنعت حفاری با اشاره به حکمرانی در صنایع نفت و گاز، ادامه داد: آنچه در حکمرانی در طول سنوات گذشته شاهد بودیم، نقش تعیین‌کننده دولت در توسعه و عمران از جمله در صنعت نفت ایران بوده است. امروز نیاز داریم این نگاه را موشکافی کنیم. فرصت‌هایی که اصلاح حکمرانی ایجاد می‌کند، شتاب لازم را برای توسعه این صنعت فراهم خواهد کرد.

جزئیات اجرای بسته‌های نگه داشت و تولید در فلات قاره

در ادامه مراسم، حمید بورد، -مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران – با تاکید بر این‌که بخش خصوصی در شرایط فعلی باید نقش خود را به‌درستی ایفا کند و حضور پررنگی در اجرای پروژه‌های صنعت نفت داشته باشد، افزود: در نخستین دوره برگزاری کنگره حفاری که در سال ۱۳۸۷ برگزار شد، هیچ شرکتی از بخش خصوصی در بخش حفاری فعال نبود. در حالی که امروز پنج شرکت خوب در این زمینه فعالیت می‌کنند.

به گفته وی، بخش خصوصی می‌تواند ۶۰ تا ۷۰ درصد مسئولیت دولت را در شرایط کنونی کشور برعهده بگیرد.

مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران ادامه داد: برای نخستین بار کارگروه استارت‌آپ شکل گرفته است که به شکل‌گیری ۱۵ استارت‌آپ شده منجر شده است که در نوع خود بی‌نظیر است؛ ۱۵ استارت‌آپ فناورانه در این کنگره معرفی خواهد شد.

بورد با بیان این‌که در روزهای سخت باید کنار هم باشیم، اظهار کرد: خوشبختانه پروژه‌های EPC و EPD که شکل گرفته و با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری که برای پروژه‌های نگهداشت و تولید در نظر گرفته شده، روح تازه‌ای در کالبد صنعت دمیده می‌شود.

وی با بیان این‌که چهار پروژه از بسته نگهداشت و تولید از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران اجرا می‌شود، افزود: قرارداد دو طرح امضا شده و یک طرح نیز به احتمال زیاد تا پایان امسال نهایی می‌شود.

منبع: ایسنا

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *