شیشه هوشمند

شیشه های مات شونده

 

شیشه مات شونده (The Privacy Glass) یک ایده بسیار عالی و کاربردی مبتنی بر فناوری جدید می باشد که امکان مات کردن شیشه در کسری از ثانیه را فراهم می سازد. با استفاده از این تکنولوژی، می توان میزان عبور نور از شیشه را کنترل و بدین طریق، شفاف و یا مات شدن شیشه ( شیشه هوشمند) را کنترل نمود و فضای داخل را در کسری از ثانیه تبدیل به محلی کاملا خصوصی و یا قابل مشاهده کرد.

همچنین با نام شیشه های هوشمند (Smart Glass)، شیشه های الکترونیکی (Electronic Glass) نیز شناخته می شوند.

این تکنولوژی کاربردهای فراوانی دارد. به عنوان مثال شیشه ای را تصور کنید که قابلیت تغییر در حالت شفاف به حالت کدر، توسط یک کلید را داشته باشد.

می توان از این شیشه های هوشمند برای پنجره خانه (در حالت نیاز به ایجاد عدم دید)، برای جلوی فروشگاه ها در شب و همچنین حمام استفاده کرد.این شیشه ها برای جاهای مناسب است که وقتی نیاز به دیده  نشدن است می توان سریع شیشه ها را از حالت شفاف به مات تبدیل کرد .

با توجه به اینکه استفاده از این شیشه خصوصی، هنوز متداول نشده است اما نمونه های زیادی در تمام دنیا وجود دارد. اما پنجره های هوشمند موجود، از پنجره های الکتروکرومیک گرفته تا پنجره های با ذرات معلق، همگی به کمک ما شتافته تا به طریق هوشمند به کنترل و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها و اماکن عمومی کمک کند.

شیشه هوشمند

شیشه های هوشمند کریستال مایع (Polymer Dispersed liquid Crystal) یکی از روش های ساخت شیشه های هوشمند تکنولوژی کریستال مایع می باشد. در این نوع شیشه هوشمند، شیشـه نور مستقیم خورشید را پراکنده نموده و تا ۹۸ درصد اشعه ماورای بنفش و مادون قرمز را حذف می نماید. این تکنـولوژی بر اساس پخش کنترل شده نور از طریق نیروی الکتریــکی عمل می نماید. تکنولوژی تولید شیشه های هوشمنـد همچون تکنولوژی تولید تلویزیون های LED و مانیتـور های کامپیوتر های شخصی بوده و این شیشه های هوشمند متشکل از کریستال مایع احاطه شده توسط یک زمینه پلیمری ،ساندویچ شده بین دو عدد لایه هادی می باشد. هنگامی که نیروی الکتریکی وجود ندارد مولکولهای کریستال مایع دارای وضعیت تصادفی و رندوم می باشند که بدلیل پراکندگی نور شیشه حالت مات دارد و با برقراری جریان الکتریکی مولکول ها هم جهت شده و شیشه شفاف می گردد .

 

شیشه هوشمند

 

امروزه فناوری های مدرن تولید شیشه ، تاثیر شگرفی بر توسعه ساختمان سازی در سراسر جهان داشته است . فناوری شیشه های هوشمند در سالهای اخیر توسعه خیره کننده ای داشته است و طبق گزارش سالانه صنایع ایالت متحد آمریکا ، تقاضا برای شیشه های هوشمند تا سال ۲۰۲۰ از مرز سه میلیون مترمربع در سال خواهد گذشت. تولید شیشه های هوشمند بر پایه چهار تکنولوژی کریستال مایع ،الکتروکرومیک ، ذرات معلق و مواد ترموکرومیک استوار است . ارزش بازار جهانی شیشه های هوشمند در سال ۲۰۱۲ در حدود ۸۰ میلیون دلار است که در سال ۲۰۲۰ به ۷۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.

 

شیشه هوشمند

مزایا

قابلیت: گذار از مات به شفاف در کسری از ثانیه

ایمنی و دوام: استفاده از شیشه های چند لایه ایمنی حرارت دیده (بیش از هفت برابر قوی تر)

حفاظت: حفظ حریم خصوصی با ترکیب شیشه های ضد گلوله، ایمنی و نسوز

مانع نفوذ صدا: کاهش سر و صدا به علت استفاده از شیشه های چند لایه،

کنترل UV: کنترل انرژی خورشیدی، مسدود کننده بیش از 99٪ از اشعه UV

 

 

منابع: buildingplus ، partak ، onsmart ، و …

 

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *