مشاوران املاک می‌گویند بازار کاملا راکد است

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: کاهش قدرت خرید متقاضیان، افزایش شدید قیمت مسکن، ورود سفته بازان و سپس خروج آنان از بازار مسکن باعث شده تا این بازار در مردادماه به طور کامل وارد رکود شود.

حسام عقبایی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به قیمت مسکن شهر تهران که رشد ۵۵ درصدی داشته، از تیرماه شاهد کاهش حجم معاملات بودیم و پیش بینی ما این بود که در صورت ادامه این وضعیت، بازار مسکن به سمت کاهش حجم معاملات پیش برود. اما شاهد بودیم که در مردادماه رکود چشمگیر و عمیقی بازار مسکن را فرا گرفته است. بنابراین می‌توانیم بگوییم که بازار مسکن قبل از پیش‌بینی‌ها به طور کامل وارد رکود شد. این افت شدید حجم خرید و فروش در صنف مشاوران املاک کاملا مشهود است.

وی کاهش قدرت خرید متقاضیان، افزایش شدید قیمت مسکن، ورود سفته بازان و سپس خروج آنان از بازار مسکن را از دلایل افت معاملات دانست و افزود: مشاوران املاک عنوان می کنند که بازار مسکن در مردادماه قفل شده و خرید و فروش به ندرت انجام می شود.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: با توجه به روند رو به رشد قیمت پیش بینی می‌کردیم که در مردادماه معاملات حدود پنج تا ۱۰ درصد نسبت به تیرماه کاهش یابد اما کاهشی که در عمل اتفاق افتاده بسیار عمیق تر بوده است. در ماه‌های اخیر نمی‌توان گفت رونق در خرید و فروش مسکن وجود داشت بلکه بازار بهتری نسبت به گذشته داشتیم که در مردادماه این وضعیت از بین رفت. پیش‌بینی من این است که بازار مسکن در شهریورماه هم وضعیتی بهتر از تیرماه و خردادماه نخواهد داشت.

عقبایی تاکید کرد: از سوی دیگر نمی توانیم تصور کنیم چون معاملات کاهش یافته، قیمتها هم پایین می آید. قیمتهای فعلی مسکن حباب است. یعنی یک فاصله بین قیمت واقعی و قیمت فعلی ایجاد شده است. اگر قیمتها در بازارهای طلا و ارز حداقل در بازه زمانی دو ماهه به ثبات برسد، ممکن است بازار مسکن هم متعادل شود. اما اگر این اتفاق نیفتد که به نظر من هم نمی افتد، در نیمه دوم سال جاری رکود بازار مسکن عمیق تر از تیرماه و مردادماه خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به فاصله حدود ۱۵۰ درصدی قیمت فعلی مسکن نسبت به رشد بازارهای سکه و ارز، وضعیت آینده را چطور ارزیابی می کنید؟ گفت: بازار مسکن را نمی‌توان با طلا و ارز مقایسه کرد. با اینکه رشد ۱۵۰ یا ۲۰۰ درصد قیمتهای دلار و سکه برای مخاطبان این حوزه سنگین بوده اما به هر حال افرادی می توانند با حداقل خرید به صورت محدود در این بازارها حضور داشته باشند. اما افزایش ۵۵ درصدی قیمت مسکن بسیار سنگین است؛ زیرا با یک کالا مواجهیم که قیمت آن چند صد برابر یک سکه یا یک دلار است. مضافا اینکه تا به حال سابقه نداشته قیمت مسکن در بازه زمانی شش ماهه ۵۵ درصد رشد کند. از سوی دیگر مسکن نیاز اساسی برای کل جامعه محسوب می‌شود اما سکه و ارز برای مخاطبان خود جنبه سرمایه ای دارد.

نایب رییس اتحادیه املاک ادامه داد: بعد ازسال ۱۳۹۲ که بازار مسکن وارد فاز رکود شد متقاضیان واقعی قدرت خرید خود را از دست دادند و این بخش در دست سرمایه گذاران قرار گرفت. در مردادماه امسال بیش از ۸۰ درصد متقاضیان بخش مسکن را سفته بازان و نوسان گیران تشکیل می دادند. متقاضی واقعی قدرت خرید ندارد که حالا ۵۵ درصد هم به رقم قبلی اضافه شود. ۵۵ درصد افزایش قیمت مسکن شاید حدود ۳۰۰ درصد رشد بازار ارز باشد. در روزهای اخیر بسیاری از خانه اولیها که از طریق تسهیلات قصد خرید مسکن داشتند از قیمتها جا ماندند. لذا این رشد برای بازار مسکن بسیار بالاست.

منبع: ایسنا

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *