معرفی محصولات و استانداردهای مربوط به ساخت در و پنجره های عایق با پروفیل UPVC

پنجره دوجداره یو پی وی سی در و پنجره های عایق

مقدمه:

با توجه به اینکه در سالیان اخیر، روند کیفیت طراحی و ساخت درب و پنجره UPVC، به علت فراوانی مونتاژ کننده­های غیر استاندارد و غیر حرفه ای و هم چنین کارشناسان فروش آموزش ندیده و مبتدی، باعث نارضایتی روزافزون مشتریان، از این نوع تولیدات گردیده است، این شرکت سعی نموده تا در حد توان و تجربه خود در این زمینه، استانداردهای جهانی مربوط به تولیدات در و پنجره های عایق UPVC را در قالب این جزوه و به صورت مختصر در اختیار کارشناسان فروش و نمایندگان محترم خود قرار بدهد، تا در هنگام صدور پیش فاکتور، تنظیم قرارداد و ارائه سفارش ساخت، استانداردهای این نوع محصولات به صورت کامل، رعایت گردد.

امید است، با رعایت این موارد، بتوانیم هدیه ای هرچند کوچک، در قالب کیفیت بالای محصولات، تقدیم مشتریان خود نماییم.

 

 

با آرزوی موفقیت روزافزون

گروه تولیدی عایق کویر

1- معرفی انواع پروفیل UPVC و متعلقات مربوط به آن

به طور کلی، پروفیل های UPVC مورد استفاده در این شرکت،مطابق جدول ذیل می باشد:

نام پروفیل مشخصات پروفیل کشور سازنده ضخامت شیشه دوجداره (mm)
سیندژ سری 60 (سه چمبر) ایران 24
ویستابست سری 60 (سه چمبر) ایران 22
سری 70 (پنج چمبر) 24
کشویی 18
وکا سری 60 آلمان 24

جدول1: معرفی انواع پروفیل های upvc

به طور کلی پروفیل،شامل انواع زیر می باشد:

  1. فریم (چهارچوب)
  2. سش پنجره (بازشو پنجره)
  3. سش درب (بازشو درب)
  4. مولین ثابت (وادار ثابت)
  5. مولین متحرک (وادار متحرک) (قابل استفاده در درب و پنجره های فرانسوی)
  6. زهوار (شامل زهوار تک جداره، دوجداره و سه جداره)
  7. پنل (ضخامت پنلmm24 و اندازهآنmm150می باشد. پنل، هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی، قابل مونتاژ می باشد.)

توجه: از آنجا که قیمت زهوار با توجه به انواع آن متفاوت می باشد، لذا می بایست در هنگام طراحی اولیه و تنظیم پیش فاکتور، نوع زهوار مشخص باشد و ما به التفاوت آن محاسبه گردد.

پروفیل های پرکاربرد در ساخت پروژه های بازسازی:

برای درب و پنجره های بازسازی، با توجه به سطح مقطع پروفیل ها و شرایط مکان اندازه گیری، می توان به جای فریم، از پروفیل بازسازی یا سش استفاده نمود. زمانی که در فرم اندازه گیری نهایی از عبارت سش فریم استفاده گردد، یا اینکه ذکر شودابعاد اندازه گیری شده از نشیمنگاه یراق می باشد، به این معنی است که می بایست از سش به جای فریم استفاده گردد( زمانی که از سش به جای فریم استفاده می شود، اندازه گیری باید از نشیمنگاه یراقدر سش انجام پذیرد). در صورتی که برای درب یا پنجره ایتمی بایست به جای پروفیل فریم از پروفیل بازسازیاستفاده شود، ذکر عبارت “پروفیل بازسازی” الزامی می باشد.

توجه:برای تمامی پروفیل ها به غیر از پروفیل کشویی (در صورت بازسازی بودن پنجره)، می توان به جای پروفیل فریم از سش یا فریم باز سازی استفاده نمود، که ذکر نوع فریم( بازسازی یا سش فریم) در طراحی ها الزامی می باشد.

توجه: از آنجا که قیمت سش و فریم بازسازی نسبت به فریم، بیشتر می باشد، زمانی که پروژ ه ای بازسازی می باشد، در فرم  اندازه گیری اولیه و تنظیم پیش فاکتور می بایست به این موضوع توجه داشت و ما به التفاوت، محاسبه گردد.

توجه:پروفیل بازسازی، برای انواع برند های پروفیل موجود می باشد.

توجه: از آنجا که پروفیل بازسازی شامل 2 عدد مکمل می باشد و استفاده از مکمل اختیاری است، لذا می بایست در فرم اندازه گیری اولیه و هم چنین در تنظیم پیش فاکتور (جهت در نظر گرفتن یا نگرفتن قیمت مکمل)  و فرم اندازه گیری نهایی مشخص گردد که آیا نیازی به مکمل می باشد یا خیر.

توجه: پروفیل بازسازی وکاو ویستابست دارای یک عدد مکمل داخلی متصل به خود است، لذا فقط استفاده ازمکمل بیرونی اختیاری می باشد.

هنگامی که از پروفیل بازسازی سیندژ استفاده می گردد، اندازه ارائه شده جهت طراحی و تولید، می بایست با توجه به شکل زیر و توضیحات ارائه شده باشد:

  1. سمت نمای پروفیل (نمای ساختمان)
  2. گسگت خور
  3. قسمت نشیمن گاه شیشه یابازشو
  4. زهوار خور
  5. سمت داخل پروفیل ( داخل ساختمان)
  6. محل اندازه گیری توسط اندازه گیر
  7. بلندترین نقطه پروفیل
  8. محل نشیمن گاه مکمل سمت داخل L شکل (1*4 سانتی متر)
  9. گودترین نقطه پروفیل
  10. محل نشیمنگاه مکمل سمت نما L شکل (4*5 سانتی متر)

در اندازه گیری ها دقت شود که اگر از محل قرار گیری گود ترین نقطه پروفیل (شماره 9) اندازه گیری شده است، جهت ساخت- 14 میلیمتر- به ابعاد گرفته شده اضافه گردد، اگر از محل قرار گیری بلندترین نقطه پروفیل ( شماره 7) اندازه گیری شده است، از اندازه گرفته شده- 11 میلیمتر- باید کسر گردد.

توجه: زمانی که استفاده از پروفیل بازسازی وکا و یا ویستابست مد نظر باشد، می بایست در فرم اندازه گیری نهایی مشخص گردد از چه قسمتی اندازه گیری، انجام شده است.

لازم به ذکر است، زمانی که از سش یا فریم بازسازی به جای فریم استفاده می گردد، توسط نرم افزار طراحی، مطابق با جدول ذیل، ابعادی را به ابعاد نهایی ارائه شده توسط اندازه گیر، اضافه می کند:

نوع پروفیل پروفیل استفاده شده به جای فریم(مقدار اضافه شده به عرض و ارتفاع توسط برنامه طراحی برحسب میلی مترmm)
سش بازسازی
سیندژ 40 11
ویستابست60 40 34
ویستابست70 40
وکا 40 130

جدول 2:اندازه اضافه شده به ابعاد نهایی (برای طول و ارتفاع) برای سش فریم و پروفیل بازسازی

کوپل:

یکی از پروفیل های جانبی در UPVC، کوپل می باشد، که در شرایط مختلف می توان، از انواع این پروفیل ها استفاده نمود. بطور کلی، کوپل ها، پروفیل های واسطه بین دوفریم می باشند و در مواردی چون : درب و پنجره پا چلاقی، پنجره های خم ویترینی (که نیاز به خم شدن پروفیل نداشته و تنها با کوپل و پنجره های تخت، شکل خم (چند ضلعی) ایجاد می گردد)، پنجره هایی با عرض بیش از mm 3500 (جهت بالا بردن استقامت و آسان کردن حمل و نقل و …) و… کاربرد دارند.

انواع کوپل:

  1. کوپل گرد (راند کوپل) : شامل لوله PVC و دوعدد مینی کوپل
  2. کوپل پاچلاقی
  3. کوپل تسمه (پروفیل وکا)
  4. کوپل زاویه دار (پروفیل وکا)
نوع پروفیل ضخامت انواع کوپل ها (mm)
کوپل گرد(با مینی کوپل ) کوپل پاچلاقی کوپل تسمه
سیندژ 78.5 3 _
ویستابست60 72 3 _
ویستابست 70 90 3 _
وکا 90 2 15

جدول3: ضخامت انواع کوپل

توجه: در طراحی پیش فاکتور برای مقاطع کوپل خور، از آنجا که شرط لازم جهت اتصال کوپل به مقاطع، قرارگرفتن مابین دو فریم می باشد، لذا باید حتما در ارائه سفارش باید جایی که کوپل نیاز است به صورت در یا پنجره جداگانه طراحی و در آخر متراژ کوپل به صورت مجزا محاسبه گردد.

اکستنشن:

از دیگر پروفیل های جانبی، می توان اکستنشن ها را نام برد. اکستنشن، به عنوان پروفیل پُر کننده مابین پنجره یا در با دیوارهای جانبی استفاده می شود. ضخامت اکستنشن در سه سایز (mm)15 ،30 و45 می باشد.

2- معرفی یراق آلات و متعلقات مورد استفاده

یراق آلات مورد استفاده در این شرکت به سه دسته زیر، تقسیم می شود:

  1. کاله
  2. GU
  3. وینکهوس

به صورت کلی، متعلقات پرکاربرد هر نوع یراق، شامل موارد زیر می باشد:

  1. اسپانیولت: با توجه به ابعاد درب و پنجره، اندازه و نوع اسپانیولت مورد استفاده، متفاوت می باشد. اسپانیولت، روی قسمت بازشو (سش)، مونتاژ میگردد. حداکثر اندازه اسپانیولتmm2200 می باشد، بنابراین هنگام طراحی درب و پنجره، باید به این نکته توجه کرد که ارتفاع بازشو از mm2200بیشتر نشود.
  2. کیپ: بر روی فریم ویا مولین و در مقابل قارچی های اسپانیولت نصب می گردد و با حرکت قارچی به داخل و یا خارج کیپ، عمل باز و بسته شدن پنجره امکان پذیر می­گردد.
  3. بازویی: برای پنجره های ملقی استفاده می شود، که باعث نگهداری بازشو در زاویه استاندارد می گردد.
  4. انگشتی:نوعی دستگیره، که برای پنجره های ملقی استفاده می گردد.
  5. دستگیره ( درب و پنجره): نوع دستگیره مورد استفاده شده به نوع درب و پنجره تولید شده و اندازه آن و به اندازه اسپانیولت مونتاژ شده، بستگی دارد.
  6. لولا (زاماک):لولا ها موجود به شرح زیر می باشد:
  7. لولای پنجره دو حالته (داری پیچ قابل تنظیم جهت رگلاژ می باشد و قابلیت چرخش، برای باز شدن حالت ملقی، در پنجره های دوحالته را دارا می باشد)
  8. لولای سه بعدی (3D)( قابل استفاده برای درب های سوئیچی و سرویسی و دارای پیچ قابل تنظیم جهت رگلاژ می باشد)
  9. لولایmm75 (لولای معمولی، مورد استفاده در پنجره هایی با عرض کم و ارتفاع کم تر از 1000 میلیمتر و پنجره سرویسی )
  10. لولایmm100(لولای معمولی، مورد استفاده در پنجره هایی با ارتفاع بیش از 1000 میلی متر و دربهای بالکنی)

نکته: برای درب های سرویسی و سوئیچی، می توان به جای لولای 3D از لولای معمولی استفاده نمود.در صورتی که درب مورد نظر شامل این مورد باشد، می بایست در فرم اندازه گیری نهایی، قید شود، در غیر این صورت با همان لولای سه بعدی طراحی و تولید می گردد. (البته این نوع سفارش تولید، مورد تایید شرکت نمی باشد)

محدوده ارتفاع(m) نوع زاماک (mm) تعداد زاماک
زیر 1متر 75 2
1.2-1 100 3
1.6-1.2 100 4
2-1.6 100 5
بالای 2متر 100 6

جدول 4: نوع و تعداد استاندارد زاماک با توجه به ارتفاع بازشو

توجه:برای سفارش ساخت با یراق های خاص (فولکس واگنی،Lift&slide و…) قبل از ارائه پیش فاکتور به مشتری، باید از موجود بودن اینگونه یراق در بازار و هم چنین زمان دقیق جهت مونتاژ این نوع یراق، از واحد فروش کل، سوال گردد.

3- شیشه

شیشه به صورت کلی به انواع زیر، تقسیم می شود:

  1. شیشه تک جداره
  2. شیشه دو جداره
  3. شیشه سه جدراه

با توجه به نوع شیشه مورد استفاده، در هنگام ساخت درب و پنجره، می بایست از زهوار مخصوص به آن استفاده نمود. اگر برای درب یا پنجره ای از شیشه تک جداره استفاده شود، می بایست از زهوار تک جداره استفاده گردد، که نسبت به زمانی که از شیشه دو جداره استفاده می شود، ضخامت شیشه کمتر، ولی ضخامت زهوار بیشتر می باشد.

انواع شیشه دو جداره

  1. فلوت یا ساده
  2. برفی (مشجر): اصولا برای درب و پنجره های سرویسی و کتیبه های پایین پنجره هااستفاده می گردد.
  3. سندپلاست
  4. سکوریت: شیشه های سکوریت، برای محل های پرخطر و پر تردد در نظر گرفته می شود. شیشه سکوریت در هنگام شکستن کاملاً خرد شده و باعث ایجاد تیکه های بزرگ و خطرناک، نمی گردد.شیشه سکوریت، استحکامی معادل 5 الی 8 برابر شیشه های معمولی را دارا می باشد، بنابراین پس از شکستن به تکه ها و ذرات کوچک و ریزی تبدیل می شوند که دارای لبه های تیز و خطرناک نمی باشند. این شیشه ها همچنین در مقابل تغییرات دمائی نیز مقاومت می کنند، در صورتی که شیشه های معمولی در اثر اختلاف دما ترک می خورند.
  5. شیشه ضد گلوله و ضد ضربه (V-Guard ):شیشه های ضد گلوله از چند لایه شیشه و پلاستیک تشکیل شده است، که شیشه آن از شیشه های معمولی ضخیم تر و پلاستیک درون لایه ها، معمولاً از مواد کربن دار می باشد.این شیشه، ضخیم ولی شفاف است و کارایی آن به این صورت است که وقتی گلوله به شیشه ضد گلوله پرتاب می شود، اولین لایه شیشه سوراخ شده، اما لایه پلاستیکی، فشار گلوله را می گیرد و آن را متوقف می کند، به این ترتیب گلوله نمی تواند به آخرین لایه شیشه برسد و از آن عبور نماید.
  6. رنگی( برنز-دودی-….)
  7. رفلکس: این نوع شیشه دو جداره، از یک جداره ساده و یک جداره شیشه رفلکس ساخته می شود، که جداره رفلکس شیشه باید به طرف بیرون قرار گیرد. شیشه های رفلکس، از عبور نور شدید خورشید به شدت جلوگیری می کند، ولی عیب آنهااین است که داخل ساختمان را تاریک می کند و باعث انعکاس نور می گردد.شیشه های رفلکس، دارای پوششهایی به رنگهای متفاوت می باشد. مزیت این نوع شیشه ها عبارتند از: زیبائی(سلیقه ای)، حفظ حریم شخصی در روز، انعکاس نورهای مزاحم و … .

4- معرفی انواع در و پنجره های عایق و استاندارد های مربوط به آن ها

در این قسمت، به معرفی انواع درب و پنجره و استانداردهای مربوط به آن،پرداخته می شود.

انواع پنجره ها

  1. پنجره فیکس

پنجره فیکس، بدون بازشو می باشد. ابعاد پنجره فیکس، باید به صورتی باشد که شیشه قسمت فیکس، در صورت وجود مولین در پنجره، باعث تابدار شدن مولین نگرددو هم چنین، شیشه آن قابل تولید باشد.

  1. پنجره با لولای مخفی

پنجره با لولای مخفی، شامل دو نوع topstarبرای جهت افقی وoutwear برای جهت عمودی می باشد. جهت مونتاژ پنجره با یراقoutwear، نیاز به سش پنجره بیرون بازشو می باشد، لیکن، این نوع پنجره با پروفیلی که دارای سش پنجره بیرون بازشو (به جدول 5 مراجعه گردد) باشد، قابل طراحی و ساخت می باشد.

توجه:درصورت سفارش این نوع بازشو (بعد از اطمینان از موجود بودن یراق مربوطه)، به علت مشابه بودن علامت اختصاری این یراق ها با یراق دوحالته، درفرم اندازه گیری می بایست نوع یراق ذکر گردد. در مورد قیمت این نوع یراق آلات، 15% از قیمت یراق دوحالته گرانتر می باشند.

  1. پنجره ترن( (turnیا تک حالته

عرض بازشو در پنجره استانداردتک حالته، باید حداکثر نصف ارتفاع بازشو باشد، در غیر این صورت، یراق باید به صورت دو حالته، به مشتری پیشنهاد گردد.در صورت رعایت نکردن این موضوع،پنجره لمس می شود و باعث پیچیدگی لولا می گردد. به طور مثال، اگر ارتفاع بازشو mm1200 باشد، در حالت استاندارد،عرض آن نباید ازmm600بیشتر باشد.

  • در این نوع پنجره ها، اسپانیولت در ارتفاع بازشو نصب می گردد.

توجه:برای تمامی درب و پنجره ها (دید از داخل)، اگر لولا سمت راست باشد، پنجره راست باز شو می باشد، در غیر این صورت، چپ باز شو می باشد. هم چنین اگر بازشو درب یا پنجره، داخل اتاق باز شود، درب یا پنجره داخل باز شو می باشد، در غیر این صورت، درب یا پنجره بیرون بازشو است.

در پنجره با پروفیل ویستابست بجای لولاهای معمولی تک حالته از لولاهای قابل تنظیم به تعداد لازم( نسبت به ارتفاع پنجره) استفاده می گردد.

  1. پنجره دوحالته (tilt&turn)

این نوع پنجره، یکی از آب بندترین پنجره ها می باشد.حداکثر عرض بازشو برای این نوع پنجره در حالت استاندارد،mm950 می باشد.اگر عرض بازشو پنجره بیشتر از این مقدار باشد، یراقهای خاص جهت این نوع پنجره مونتاژ می گردد، که هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ زمان مونتاژ، با یراق دوحالته نرمال تفاوت چشمگیری دارد.

  • اسپانیولت در این نوع پنجره ها هم در ارتفاع و هم در پروفیل عرض بالای سش،مونتاژ می گردد.

توجه:اگر عرض و یا ارتفاع پنجره ای بینmm 280 الی mm350باشد، این پنجره می بایست به صورت فیکس تولید گردد.پنجره با عرض یا ارتفاع کمتر از mm 280، قابل ساخت نمی باشد.

توجه: اگر عرض و یا ارتفاع پنجره ای بین 350 تا400(mm)باشد، این نوع پنجره را می توان به صورت فیکس ، تک حالته ویا ملقی تولید کرد.

  1. پنجره کشویی (slide)

پنجره های لولایی، در حال چرخش روی محور y (عمودی) و پنجره های کشویی مماس و در حال حرکت روی محور x (افقی) می باشند. در پنجره های کشویی، دو سطح از پروفیل روی هم می غلتند که برای آب بندی، می بایست از EPDM (گسگت) که باعث استحکام نیز می شود، استفاده نمود، ولی چون هنگام باز و بسته کردن، حرکت پنجره به علت اصطحکاک بالای این نوع گسگت ها (EPDM) سخت می شود، از نوار درزگیر مویی که آب بند نیست، استفاده می شود، بنابراین پنجره های کشویی به هیچ عنوان عایق و آب بند کامل نمی باشند.

  • اگر پنجره کشویی دارای کتیبه باشد، می بایست کتیبه آن به صورت جداگانه طراحی و تولید گردد و در هنگام نصب با استفاده از کوپل پاچلاقی یا کوپل گرد به هم متصل گردد. ( به علت موجود نبودن پروفیل مولین در مقاطع پروفیل کشویی)
  1. پنجره فولکس واگنی Tilt& Slide))

در پنجره های فولکس واگنی، ابتدا پنجره به سمت جلو کشیده می شود و سپس در جهت موازی محور x حرکت می کند(حرکت به صورت کشویی). در این نوع پنجره، از نوار درزگیر EPDM استفاده می گردد، که با وجود حرکت کشویی بازشو، جزء یکی از آب بندترین پنجره ها می باشد. شاید بتوان، تنها عیب این نوع یراق را، قیمت بسیار بالای آن نام برد.

  1. پنجره سرویسی یا ملقی (tilt)

حداکثر عرض و ارتفاع برای پنجره های ملقیmm 700 می باشد.بازشو سرویسی به دو صورت قابل مونتاژ می باشد:

  1. به صورت Fingerpull

پنجره در یک نقطه قفل می گردد و فاقد کیپ آب بندی و اسپاتیولت است، ولی شامل بازویی و انگشتی می باشد. به هیچ عنوان این نوع پنجره، آب بند کامل نخواهد بود.

  1. پنجره ملقی با یراق تک حالته و دستگیره پنجره

لازم به ذکر است که در فرم اندازه گیری نهایی، در صورتی که فاقد هرگونه توضیحی باشد، پنجره مورد نظر به صورت Fingerpull مونتاژ می گردد.

  1. پنجره فرانسوی

در این نوع پنجره، دو باز شو و جود دارد و از مولین متحرک به جای مولین ثابت استفاده می گردد( در هنگام باز شدن هردو لنگه با هم، هیچ گونه ستون و مولینی دیده نمی شود). دستگیره، روی باز شو بزرگترمونتاژ می گردد و لنگه دیگر بر حسب نیاز، با دستگیره مخفی قابل باز و بسته شدن می باشد.

در فرم اندازه گیری جهت صدور پیش فاکتور و سفارش نهایی جهت ساخت، بیان حروف اختصاری MS ویا فرانسوی الزامی می باشد.

انواع درب ها

  1. پنجره بالکنی

در پنجره بالکنی(درب بالکن)، از سش پنجره و لولای معمولی ( یا بنا به سفارش مشتری و در پنجره با پروفیل ویستابست لولای دوحالته) استفاده می گردد. پنجره بالکنی از نظر سوراخکاری، نوع سش و بازشو مانند پنجره می باشد فقط با تعداد لولای بیشتر.

حداکثر عرض درب بالکنی mm1000_950می باشد.در صورتی که درب بالکنی، نیاز به باز شدن به سمت بیرون (داخل بالکن) داشته باشد، این درب، درب بالکنی بیرون بازشو نامیده می شود که این نوع باز شو(بیرون بازشو) تنها با پروفیل سیندژ و وکا قابل ساخت می باشد.

در حالت نرمال، درب بالکنی از پشت (از سمت بالکن)فاقد دستگیره می باشد. زمانی که درب، بیرون باز شو باشد، هنگام اندازه گیری شخص اندازه گیر از داخل بالکن، جهت بازشو را مشخص می نماید و تنها برای دستگیره دار شدن درب، ذکر جمله دستگیره از بیرون نصب گردد، الزامی می باشد.

در صورتی که برای درب بالکنی بیرون باز شو، از سش پنجره داخل باز شو استفاده گردد، در هنگام نصب، دستگیره داخل اتاق و لولا و زهوار به سمت بالکن قرار می گیرد که از لحاظ امنیتی مشکل ساز می باشد.

اسپانیولت در درب های بالکنی، فاقد توانایی قفل شدن، میباشد و همانند پنجره ها، دستگیره دریک طرف نصب می گردد. اگر مشتری در درب بالکنی داخل بازشو، نیاز به قفل شدن درب داشته باشد، تنها می تواند از دستگیره های کلید دار پنجره ای، جهت آن بازشو استفاده نماید. در مواردی که درب بالکن بیرون باز شو باشد،چون برای این درب از دستگیره باریک بالکنی استفاده می شود،دستگیره کلید دار مناسب با کیفیتی برای آن وجود ندارد.استفاده از دستگیره باریک با پروفیل ویستا بست ممنوع می باشد و از گارانتی شرکت ویستابست خارج می باشد.

برای مشخص کردن درب بالکنی تنها به کاربردن عبارات “درب بالکنی”و یا “درب بالکنی دستگیره از بیرون” الزامی می باشد و به کاربردن عباراتی،مانند درب بالکنی سوئیچ خور، درب بالکنی با لولای تری دی، درب بالکنی بیرون بازشو و…برای این شرکت بی معنا و فاقد اجرا می باشد. تمام مشتریان باید توجیه شوند که این نوع بازشو همان پنجره می باشد و تنها از لحاظ کاربردی به جای درب نیز استفاده  می گردد.

  1. درب سوئیچ خور

برای درب های سویچ خور، از سش درب استفاده می شود.برای این نوع درب، هم می توان ازلولای سه بعدی(3D) و هم از زاماک100 استفاده نمود که درصورت استفاده از لولای معمولیmm100، درب از نقطه لولا فاقد قابلیت رگلاژ می باشد.

در این نوع درب، دو طرف دستگیره می خورد و درب قابل قفل شدن به وسیله قفل سوئیچی می باشد. به علت موجود بودن سش درب بیرون بازشو در اکثر برندهای پروفیل، می توان در سفارشات ارسالی به ساخت، درب بیرون بازشو را انتخاب نمود، تنها به این شرط که هیچگونه کتیبه ای در جوانب درب منظور نگردد، که در غیر این صورت، در قسمت فیکس زهوار به سمت بیرون اتاق قرار می گیرد که از لحاظ امنیتی و ظاهری، جزء طراحی های ضعیف محسوب می گردد. در حالت عادی، در درب بیرون بازشو، لولا در بیرون از محیط و زهوار داخل محیط قرار می گیرد.

برای اندازه گیری و مشخص نمودن جهت بازشو، درصورتی که از سش درب بیرون بازشو(برای بازشو از بیرون) و سش داخل بازشو(برای بازشوهای رو به داخل) استفاده می گردد، اندازه گیر باید از داخل محیط ساختمان بازشو را مشخص نماید، تنها در نشاندادن درب بیرون بازشو، خطِ جهت بازشو به صورن نقطه چین باید ترسیم گردد، اما اگر درب بیرون بازشو به هر علت با سش داخل بازشو طراحی و تولیدگردد، محل استقرار شخص اندازه گیر بیرون از محیط ساختمان می باشد که تنها در زیر فرم سفارش، نوشتن جمله برعکس نصب الزامی می باشد.

توجه: درصورت استفاده از سش داخل بازشو برای درب بیرون بازشو، به علت نصب برعکس این درب، لولا و زهوار بیرون از محیط ساختمان قرار می گیرد.

نوع پروفیل سش پنجره بیرون باز شو سش درب بیرون بازشو
سیندژ _ P
ویستابست60 _ P
ویستابست70 _ _
وکا P P

جدول4: تولیدسش درب و پنجره بیرون بازشو برای انواع پروفیل ها

  1. درب سرویسی

در درب های سرویسی، از سش درب و یراق سرویسی استفاده می شود و به طور متداول، از لولای سه بعدی استفاده می گردد. در درب های سرویسی هم می توان به جای استفاده ار لولای 3D از زاماک100 (لولای معمولی غیر قابل رگلاژ) استفاده نمود.

توجه: هنگام طراحی با نرم افزار ساخت، اگر محصول موردنظر درب (بالکنی، سوئیچ خور، سرویسی و فرانسوی ) باشد، با توجه به جهت باز شو، روی درب، حروف L یا R نوشته شده است و هم چنین اگر درب سرویسی و یا بالکنی باشد، در توضیحات عبارت بالکنی و یا سرویسی ذکر می گردد.

توجه:اگر جهت باز شو با نقطه چین مشخص گردد، به این معنی است که این نوع درب با سش پنجره بیرون بازشو یاسش درب بیرون باز شو طراحی شده است و در صورتی که عبارت بر عکس نصب در توضیحات ذکر شده باشد، به این معنی می باشد که از سش پنجره یا درب داخل یاز شو استفاده شده و هنگام نصب می بایست درب بر عکس نصب گردد. در دربهای بیرون بازشو با سش بیرون بازشو ، لولا  بیرون و زهوار داخل اتاق می افتد .

توجه: منظور از درب آستانه یا درب Three Shold، دربی است که فریم آن فاقد پروفیل پائین باشد، و به جای پروفیل فریم UPVC از پروفیلهای آلومنیومی خاص استفاده می گردد.

  1. درب فرانسوی یا دولنگهدر این نوع درب،دو باز شو وجود دارد و به جای مولین ثابت از مولین متحرک استفاده می گردد. در هنگام طراحی، این نوع درب، عبارت MSنشان دهنده این می باشد که درب طراحی شده، فرانسوی می باشد.

یراق مورد استفاده برای درب فرانسوی همان یراق درب سویچ خور در لنگه اصلی و یراق مخصوص درب فرانسوی با  لولای 3D در بازشو فرعی (دوم) می باشد و همانند درب سوئیچ خور، از سش درب استفاده می گردد.

استاندارد های عمومی در مورد انواع در و پنجره های عایق

  1. حداکثر ارتفاع بازشو برای انواع درب و پنجره، mm2200می باشد. به این معنی که اگر ارتفاع کلی، بیشتر از این اندازه باشد، می بایست برای درب یا پنجره، کتیبه در نظر گرفت.
  2. مولین روی بازشو باید به گونه ای قرار داده شود که دستگیره در قسمت وسط قرار نگیرد. لازم است که مولین حداقل به اندازه 150 میلیمتر بالاتر یا پایین تر از دستگیره قرار بگیرد.
  3. برای تمامی پنجره ها، حداکثر عرض پنجره نباید از mm3500 بیشتر باشد. در صورتی که عرض پنجره از این مقدار بیشتر باشد، با توجه به عرض کلی پنجره، می بایست این پنجره به پنجره های کوچکتر تبدیل گردد و به هنگام نصب، به وسیله کوپل پاچلاقی و یا کوپل گرد به هم متصل شوند. عدم رعایت این موضوع، باعث لمس شدن پنجره و لرزش بیش از حد پنجره هنگام باز و بسته شدن می شود.
  4. در صورت کتیبه دار بودن درب یا پنجره ها، اگر عرض یا ارتفاع کتیبه بیشتر از mm1200 باشد، می بایست کتیبه با توجه به عرض و ارتفاع کلی و تعداد بازشو ها به چندین قسمت تقسیم گردد، در غیر این صورت باعث لرزش شیشه هنگام باز و بسته شدن باز شو، یا شکستن شیشه و حتی به دلیل سنگین بودن شیشه، باعث تاب برداشتن مولین می گردد.
  5. درب و پنجره باید تا جایی که می شود به صورتی طراحی و تولید گردد که مولین به فریم متصل شود.
  6. در درب و پنجره های پنل خور به جای ارتفاع مولین، تعداد ردیف پانل نوشته شود تا از برش پانل و اتلاف وقت جلوگیری گردد.
  7. پروفیل ویستابست کشویی و مکمل بیرونی پروفیل بازسازی، قابل لمینت شدن نمی باشند.

5- انواع خم

  1. خم آرک یا قوسی
  2. خم ویترینی

توجه:باز شو روی خم آرک و ویترینی به هیچ عنوان آب بند نیست و شرکت هیچ گونه تعهدی در قبال آب بندی درب و یا پنجره مورد نظر ندارد.

توجه: در مورد پروژه های خم، قبل از سفارش گیری از مشتری، می بایست، قابلیت ساخت آن پنجره توسط شرکت، تائید گردد.

 6توجه به موارد زیر در هنگام اندازه گیری نهایی پروژه جهت ساخت، از طرف مسئولین مربوطه الزامی می باشد:

  1. نام پروژه، دقیقا با نام قرارداد، مطابقت داشته باشد.ذکر نام کامل نماینده و مشتری الزامی می باشد.
  2. در فرم اندازه گیری نهایی، شماره کوتیشن حتما ذکر گردد.
  3. نوع یراق حتما مشخص شود. نوع یراق شامل کاله، وینکهاوس و GU می باشد. یراق ترک، ترک خوب و آلمان برای واحدطراحی و تولید، نامفهوم می باشد.
  4. از آنجا که فرم اندازه گیری برای واحد طراحی فکس می شود، اندازه ها به صورت واضح و خوانا نوشته شود.
  5. نوع محصول (درب یا پنجره) حتما مشخص شود.
  6. در صورتی که نیاز به کوپل است، نوع کوپل (مینی کوپل با کوپل گرد، کوپل پاچلاقی و کوپل تسمه) مشخص گردد.
  7. در صورتی که پروژه ای دارای شرایط خاص باشد (در مورد نوع بسته بندی، نوع تولید و…)، قبل از ارسال جهت طراحی می بایست شرایط اعلام گردد، نه بعد از اینکه محصول،به طور کامل تولید شده و آماده ارسال می باشد.
  8. در صورتی که برای یک پروژه، ارتفاع کتیبه و یا ارتفاع پنل و موارد دیگر برای همه درب و پنجره ها یکسان می باشد، به صورت کلی در بالای فرم به این صورت نوشته شود: اندازه کتیبه برای تمام پوزیشن ها ……..می باشد. در صورتی که این اندازه ها برای همه پوزیشن ها یکسان نیستند، اندازه مورد نظر برای هر پوزیشن جداگانه وارد شود.
  9. در مورد درب ها، وقتی نوع درب مشخص نشود، درب به صورت سوئیچ خور طراحی می شود. در صورتی که درب بالکنی یا سرویسی می باشد، در توضیحات، نوع درب قید شود.
  10. تعداد هر پوزیشن مشخص شود. حتی اگر تعداد آن 1 عدد باشد.
  11. قبل از ارسال فرم اندازه گیری جهت انجام طراحی، حتما از نوع محصول، تیپ، ابعاد، نوع پروفیل و یراق، تعداد و… اطمینان کامل داشته باشید. نه اینکه بعد از ارسال و انجام طراحی و حتی بعضا، بعد از ارسال جهت تولید با اینکه پروژه مورد تائید قرار گرفته، پوزیشنی کم یا اضافه گردد و یا ابعاد و تیپی تغییر کند.
  12. قبل از ارسال فرم جهت طراحی، حتما از استاندارد بودن ابعاد و نوع محصول و قابل ساخت بودن آن، اطمینان حاصل گردد. در صورت عدم اطمینان، می توان با مسئول فنی شرکت تماس حاصل نمایند و در مورد استاندارد بودن و یا نحوه استاندارد کردن محصول با ایشان، مشورت نمایند، در غیر اینصورت، پروسه طراحی نهایی پروژه تا زمان رفع عیب پوزیشن غیر استاندارد به تعویق خواهد افتاد.
  13. در صورت نیاز به تغییر طراحی، در فرم طراحی شده ارسالی به هیچ عنوان لاک گرفته نشود و یا شکل های طراحی شده دستکاری نشود بلکه تغییرات به صورت دستی کنار شکل نوشته شود.
  14. هنگام تکمیل فرم اندازه گیری نهایی شماره آیتم ها از چپ به راست تکمیل گردد.
  15. کادر فرم اندازه گیری به عنوان قاب درب یا پنجره فرض نشود، لازم است فریم جداگانه داخل کادر کشیده شده و مولین و بازشوها داخل آن مشخص شود.
  16. در فرم اندازه گیری، مشخص شود پروژه مربوط به کدام شهر است. نام کوچه یا خیابان مورد نیاز نمی باشد.
  17. دقت شود ابعاد ارسالی جهت طراحی، حتما ابعاد نهایی باشد و بادخور حتما کسر شده باشد.
  18. در صورتی که در فرم اندازه گیری نهایی، جهت پنل مشخص نباشد، پنل به صورت افقی طراحی و تولید می گردد.
  19. سعی شود هر پروژه در صورت امکان یکبار اندازه گیری و برای طراحی ارسال گردد تا از دوباره کاری ها جلوگیری گردد.
  20. حتی الامکان سعی شود اندازه گیری نهایی به صورت تیپ شده، جهت طراحی ارسال گردد.